Sunday, December 15, 2013

Πατρινοπούλα στην καρδιά, Κύπρια στην άμμο...


Υπάρχουν φορές που αναζητούμε μια εντυπωσιακή έναρξη για να γράψουμε ένα άρθρο ωστόσο, τελικά πολλές φορές καταλήγω ότι θα πρέπει να αποτυπώνουμε τη σκέψη μας με απλά λόγια. Αυτό λοιπόν αποφάσισα να κάνω κι εγώ στο σημερινό μου άρθρο το οποίο είναι αφιερωμένο σε ένα κορίτσι το οποίο έχει βαλθεί να «τρελάνει κόσμο» με την αγωνιστική του παρουσία στις «αμμουδιές του βόλει-μπωλ» και όχι μόνο.


Είναι μόλις 19 χρονών και έχει καταφέρει να μπει στην ελίτ του ελληνικού και ευρωπαϊκού μπιτς βόλει. Ο λόγος για την πατρινή αθλήτρια Μαριώτα Αγγελοπούλου , η οποία φορώντας στο στήθος το εθνόσημο της Κύπρου (Ο πατέρας της είναι από την Πάτρα ενώ η μητέρα της από την Κύπρο) μας κάνει όλους υπερήφανους.

Από τα πρώτα χρόνια που ξεκίνησε την ενασχόληση της με το μπιτς βόλει, η Μαριώτα Αγγελοπουλου «έβγαζε μάτια». Η Ελληνική ομοσπονδία του βόλει δεν εκμεταλλεύτηκε όσο θα έπρεπε το ταλέντο της μικρής Μαριώτας τότε, ωστόσο, η Κύπρος είχε άλλη άποψη για την αγωνιστική αξία της αθλήτριας και αποφάσισε να επενδύσει επάνω σε αυτή. Έτσι κι έγινε, μπορεί το βόλει σάλας να ήταν μια  από τις μεγάλες αγάπες της νεαρής αθλήτριας, όμως η άμμος τη γοήτευσε από την πρώτη στιγμή. Η Μαριώτα ερωτεύτηκε το μπιτς βόλει, δούλεψε πολύ σκληρά και κατάφερε σε πολύ μικρή ηλικία να καταξιωθεί στο χώρο. Πριν από 14 μήνες, τη συνάντησα σε μια διοργάνωση στο Σύνταγμα, το Golden Cup, και στην κουβέντα που είχαμε δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά της που συμμετείχε σε μια από τις κορυφαίες διοργανώσεις: « Είμαι πολύ χαρούμενη που βρίσκομαι εδώ και αγωνίζομαι κόντρα σε κορυφαίες ομάδες της Ελλάδας και του εξωτερικού. Για μένα ήταν όνειρο ζωής και βλέπω ότι σιγά-σιγά τα όνειρα μου έχουν αρχίσει να πραγματοποιούνται», έλεγε χαρακτηριστικά η γλυκιά Μαριώτα η οποία είχε κλείσει μόλις τα 18 της χρόνια και μετρούσε πολλές διακρίσεις: 1η θέση στους αγώνες μικρών κρατών Ευρώπης, 5η θέση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κάτω των 18 ετών, 7η θέση στους Μεσογειακούς της Πεσκάρα.

Το φετινό καλοκαιρι όμως ήταν διαφορετικό για την πατρινή αθλήτρια του μπιτς βόλει. Το πρώτο μας ραντεβού το δώσαμε στην Αιγινα στις 16 Ιουνίου όπου όταν έφτασα αντίκρισα ένα διαφορετικό κορίτσι. Ώριμη, σοβαρή, σεμνή όπως πάντα και με απίστευτη θετική ενέργεια μέσα στο γήπεδο, η Μαριώτα ξεδίπλωνε το ταλέντο της, εμψύχωνε τη συμπαίκτρια της και «καθάριζαν» τους αντιπάλους τους. Με συνοπτικές διαδικασίες η Μαριώτα μαζί με τη Μανωλίνα κατάφεραν να κατακτήσουν την πρώτη θέση στο τουρνουά της Αίγινας και οι κακεντρεχείς έσπευσαν να πουν ότι ήταν σύμπτωση η πρωτιά τους. Οι επιτυχίες όμως συνεχίστηκαν για το δίδυμο «φωτιά» και στο Σχοινιά αφού η πατρινή αθλήτρια του Μπιτς Βόλει κατέκτησε την πρώτη θέση  μαζί με τη συμπαίκτρια της, κάνοντας το νταμπλ. Και επειδή σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση, η Μαριώτα «έβαλε τα γυαλιά» σε όλους στο τρίτο τουρνουά του Ρεθύμνου όπου έπειτα από ένα συναρπαστικό τελικό, όπου βρέθηκε να χάνει στο τάι μπρέικ με 10-4, γύρισε μαζί με τη Μανωλίνα το παιχνίδι και έφτασαν και πάλι στην πρωτιά, κανοντας παράλληλα το «τρία στα τρία».

Και σε ευρωπαϊκό επίπεδο όμως, οι επιτυχίες δεν έλειψαν για το χαμογελαστό κορίτσι από την Πάτρα, που πραγματικά δίνει τη δική της μάχη μέσα στα γήπεδα της άμμου και αποδεικνύει ότι όποιος θέλει και δουλεύει συστηματικά μπορεί να τα καταφέρει.

Για μένα, η Μαριώτα έχει το δικό της άστρο. Αυτό που τη συντροφεύει και της ανοίγει το δρόμο στις δύσκολες στιγμές. Ωστόσο όλα όσα έχει καταφέρει μέχρι στιγμής, δεν της τα πρόσφερε κανεις. Πάλεψε, δούλεψε και μέρα με τη μέρα αποδεικνύει ότι είναι μια από τις πιο έξυπνες αθλήτριες του ελληνικού και κυπριακού μπιτς βόλει, ενώ το μέλλον της ανήκει.

No comments:

Post a Comment